Рей Клуун „Отива една жена при лекаря”. Отзиви за романа. ИК Жанет 45

ИК ЖАНЕТ 45 ПРЕДСТАВЯ СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР

ПОМОЩ, ЗАБРЕМЕНИХ ЖЕНА СИ

ОТ РЕЙ КЛУУН. Превод от нидерландски Мария Енчева. РЕЙ КЛУУН В БЪЛГАРИЯ

“Супер духовита – и осигурява необходимата доза критичен поглед върху самите себе си.” Viva Baby

ОТЗИВИ ОТ ЧУЖБИНА

Viva Baby

“Ако сте пропуснали най-новата книга на Клуун, тичайте да си я вземете. Помощ, забремених жена си е супер духовита и осигурява необходимата доза критичен поглед върху самите себе си.”

vaderschap.org

“Смях и гримаси на всяка страница. Така най-добре може да се опише Помощ, забремених жена си (Реймънд ван дер Клюндерт, 1964).
Като за реклама “Всичко, което никога не сте искали да знаете за бременността и бебетата” не звучи многообещаващо – поредната книга, пълна с безмислени, мачовски брътвежи.
Което не е далеч от истината.
Но едновременно с това много пряма и чистосърдечна. Зад хумористичния стил се спотайват искрени емоции и откровени признания.

Понеже Клуун е прав – бременността, раждането и бебетата не са като розов облак захарен памук (макар и за цвета на корицата да е избран точно този цвят). А хуморът действително помага да се справим с този нерядко мъчен период и да се насладим на красивите моменти.

Прекрасна книга, която се чете на един дъх и в която човек, минал по този път, може да разпознае себе си.” ”

boekbesprekingen.nl

“Какво представляват хормоните и как да се справя с тях? Как да разпозная контракциите, когато започнат? Защо е болезнено раждането? Какво, по дяволите, е перинеум? А боди? Каква е ползата от разкритието и форцепса? Наистина ли съществуват силиконови зърна и сутиен за кърмачки? А със секса как стоят нещата?

Помощ, забремених жена си! намира отговор на всички тези въпроси, а освен това предлага и:

- обяснителни бележки или жаргон за бременни, обяснен на разбираем за мъжете език: от изцеждането и слизането на корема до стриите и дишането, болките в ставите и гнезденето;

- топ 5 на филмите, които не бива да пускате на жена си през бременността, и нещата, които в никакъв случай да не изричате по време на раждане;

- стихчета към мелодии, които познавате добре (напр. химна на любимия отбор или Бохемска рапсодия).”

bol.com

"Написано на един дъх, и практично, и информативно, и забавно четиво за бъдещи татковци."

Veronica Gids

"Клуун те кара да се превиваш от смях"

Scheltema Boekverkopers Amsterdam

"Най-страхотната книга на годината."

wanadoo.nl

"Горещо се препоръчва на всички бъдещи родители, независимо дали мъже или жени."

zonnet.nl

"Супер веселяшка книга."

NBD|Biblion

Забременили сте жена и при малко повече късмет това е била вашата собствена съпруга." Така започва книжката, в която, разказвайки за собствения си опит, Клуун търси начин да помогне да бъдещите татковци да преживеят бремеността на жените си. Клуун не си позволява да разкрасява: "Идните месеци ще са като филм на ужасите и главният герой ще сте вие." С календар на бременността за мъже (Месец седми: вашият син ще тежи колкото стек от шест бири), с информация за зачеването и постеякулативната депресия, гнезденето, хормоните и секса през бремеността, курсовете за бременни, предродилната депресия, страха от големия момент, помощта след него, кърменето, нощното хранене, секса след раждането и др. Освен това съдържа и примери, съвети, интересни факти, Интернет страници и полезни адреси, шегички и обяснителни бележки. Написано на един дъх, и практично, и информативно, и забавно четиво за бъдещи татковци.

helpikwordvader.blogspot.com

Препоръчвам ви…

134 564-те книги за бъдещи майки сигурно вече се трупат върху нощното шкафче на жена ви. Но – както са ви учили в училище – е важно да се прави разлика между съществената информация и пълнеж. Затова появи ли се нещо интересно, считам за свой дълг да докладвам.


Ето за какво ми е мисълта. "Помощ, забремених жена си!" на Клуун е от книгите, които си заслужават. Най-вече защото представлява един вид гид за оцеляване. Как да оцелеете през деветте месеца на бремеността. Тъй като макар и ние, мъжете, да не страдаме от болки в ставите и от чувствителни зърна, не може да се отрече, че не ни е леко.


Двете основни правила на Клуун гласят:

1) Преглътнете. Не упорствайте и не оказвайте съпротива, а просто преглътнете.

2) Приложете пустинната стратегия. В случай на промяна на настроението или други бури: залегнете по корем и изчакайте да отшуми. Съпротивата е безсмислена.


Клуун не ми е плащал и стотинка, за да ръся хвалебствия по негов адрес, така че ми вярвайте, като казвам, че тази книга си струва.