Рей Клуун “Бог е лудост”. Отзиви за романа. ИК Жанет 45

ИК ЖАНЕТ 45 ПРЕДСТАВЯ СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР

БОГ Е ЛУДОСТ

ОТ РЕЙ КЛУУН. Превод от нидерландски Мария Енчева. РЕЙ КЛУУН В БЪЛГАРИЯ

“Хумор, който те кара да се замислиш” tweetmeme.com

ОТЗИВИ ОТ ЧУЖБИНА

bol.com

“Типично за Клуун – книга, написана с хумор и пълна със самоирония. В търсене на висшата сила Клуун избира средния път, като се разграничава от всякакъв екстремизъм, независимо дали идващ от атеистите или от религиозните фанатици. Четиво за всеки, поел по “средния път”. ”

Iris on Books (irisonbooks.wordpress.com)

[…] Принципно не съм върл фен на холандската литература и досега отбягвах книгите на Клуун. Но трябва да призная, че стилът му е удивителен.
Преминах през цялата гама от настроения – от бурен смях на определени страници до сълзи на следващите страници. Не очаквах такова нещо, камо ли пък от книга на религиозна тематика, но се случи.
Все още не съм сигурна дали бих подхванала друга книга на Клуун, но е по-вероятно да го направя.

tweetmeme.com

Хумор, който те кара да се замислиш.

De betere wereld

“Как човек със светско мислене може да вярва в Бог, в съществуването на душата и в живота след смъртта?” е въпрос, с който писателят се сблъсква редовно в медиите. В това есе Клуун търси своя собствен отговор, разговаря с известни теолози и учени, споделя за преживяванията си от детството и за лутанията си след смъртта на жена си.
“Бог е лудост” е типично клуунска история с изразена позиция и много самоирония.

Dizzie

Уникална книга за Месеца на духовността, в която Клуун разказва чистосърдечно за духовното си пътуване, започнало със смъртта на жена му. В “Бог е лудост” Клуун отново доказва себе си – ясна позиция, подкрепена с много хаплив хумор.