Рей Клуун „Отива една жена при лекаря”. Отзиви за романа. ИК Жанет 45

ИК ЖАНЕТ 45 ПРЕДСТАВЯ СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР

ОТИВА ЕДНА ЖЕНА ПРИ ЛЕКАРЯ

ОТ РЕЙ КЛУУН. Превод от нидерландски Мария Енчева. РЕЙ КЛУУН В БЪЛГАРИЯ

„Един портрет на любовта: повреден, болезнен, но истински – така, както е в реалния живот.” Daily Mail

ОТЗИВИ ОТ ЧУЖБИНА

Sunday Express

„Това не е егоистичната история на един обезверен човек, който иска опрощение за миналите си прегрешения. Това е един забележителен разказ, не на последно място заради абсолютната откровеност на човек, на който можеше да бъде простено, че иска да се представи в по-добра светлина. . . Прочетете романа – и ако пропуснете да се запасите предварително с кутия носни кърпички рискът си остава за ваща сметка.”.

Heat

„Емоционален разказ за това как един мъж се справя с раковото заболяване на жена си чрез връзки с други жени. Една необикновена, но красива любовна история.”

NRC Handelsblad

„Една ода за любовта”

De Volkskrant

„Една литературна драма, идваща направо от истинския живот”

Marie Claire

„Клуун знае как да докосне читателя и как да го разтърси дълбоко... „Отива една жена при лекаря” пресъздава един различен вид боледуване и е ода за любовта във всичките й аспекти.”

Cosmopolitan Germany

„Бившият холандски рекламен специалист Клуун разказва историята си точно както се е случила в живота, с цялата абсурдност и смешни моменти на това да живееш с някой, който умира. Един прекрасен роман за смелостта, безпомощността и истинската любов.”

Der Spiegel (книга на месеца)

„Една екстремна любовна история от 21 век. Текстът става все по-откровен, а въздействието му е огромно. Историята наистина разчувства, защото за разлика от „Любовна история” на Сегал, тази книга не само разказва за двама души, които вярват, че любовта и смъртта са неотделимо свързани; това е тяхната истинска история.”

Booklist, USA

„Болезнена, забавна, неустоима”

Viva

„Прям и оригинален стил на писане... Клуун умишлено е наситил своя автобиографичен роман (но не автобиография) с анекдоти и безсрамен хумор. Това дава на историята емоционално ободряващ ефект... Тя никъде не страда от излишен патос и не търси съжалението на читателя. В същото време този оригинален, суров, почти груб стил на писане постоянно изненадва и изважда читателя от равновесие.”

Planet Internet

феноменален стил на писане... красота на чувствата.”

Wanadoo

„Всеки трябва да прочете тази затрогваща книга”

Фондация за превод и издаване на холандска литература

„Романът кара читателя да се замисли за границите на приличието и за тънката линия между кич и изкуство. . . Освен това чрез своя „ремплинг” (един вид писмена проба) Клуун намира хитър начин да разкаже историята си. . . Напрежението и трагедията постепенно набират убийствена скорост, която не прикрива житейските баналности.”

Oтзив от собственик на книжарница

„Тази книга ме накара да се почувствам ядосан, уплашен, загрижен, но също така ме провокира; накара ме да се смея и да плача, без да ме е срам да го призная. „Отива една жена при лекаря” доказва, че понякога да прочетеш за немислимите неща е много по-успокоително отколкото си мислиш, че е възможно.”